Novi Sad
04.11.2013.
14:15 > 14:24
U akciji Odeljenja saobraćajne policije krajem prošle nedelje sankcionisano je ukupno 258 vozača dvotočkaša, od toga 217 u Novom Sadu.
  • 04.11.2013 21:15
    "A ko kaznjava
    sve one koji se krecu biciklistickim stazama a nisu biciklisti ili motocikli kojima je dozvoljeno kretanje ."

    Paaa recimo saobraćajna policija. Sedeh na keju pre neki dan i policajac na mopedu je kaznio 6-7 motoraša za sat vremena koliko sam bio tamo. Letos sam takođe video istu scenu dok sam prolazio. Obično se kruju iza onog drveća :)
  • Jonsi

    04.11.2013 19:41
    Akcija
    Sve je to OK, samo neka onda naprave i akciju kažnjavanja onih što se parkiraju preko biciklističke staze, kao i pešake koji guraju kolica po biciklističkim stazama. Čisto da smo jednaki.

    Biciklisti treba da budu osvetljeni, ja ponekad zaboravim da stavim svetla i ako mi napisu kaznu znacu da je to moja krivica.


    Inače, Novi Sad je super za vožnju bicikla i tu kulturu treba dalje razvijati. Meni je brže na posao da idem bajsom nego kolima. Izbegnem gužvu u saobraćaju, ne tražim parking, a o gorivu i da ne pričam.
  • 04.11.2013 19:37
    E, super, 'ajmo sada dalje:
    Sledeća kontrola neka bude kontrola novopečenih majki sa bebama, koje guraju kolica po biciklističkim stazama.
    Toga neverovatno mnogo ima. Što je najgore, same ugrožavaju život svoje dece, a posle će im biciklista biti kriv. Da ne spominjem da se ne obaziru uopšte na bicikliste koji im idu u susret ili iza njih, prevrću očima kada ti njima nećeš da se skloniš sa biciklističke staze. Ti kao biciklista na biciklističkoj stazi. Katastrofa. Bahatost i bezobrazluk. To što ste decu narađale vas ne čini neprikosnovenim u saobraćaju.
  • Dzelat

    04.11.2013 19:12
    triput meri, jednom seci
    @Jana biciklisticka staza je put namenjen iskljucivo za kretanja bicikala.
    Bicikli s motorom i motocikli smeju se kretati samo kolovozom.

    No istina, kada se biciklista ne krece bici stazom onda op! kazna, a kada se svi ostali krecu biciklistickom stazom, na njoj parkiraju,
    jasu bankinu i coskom vozila ulaze na bici stazu, onda nikom nista...
  • Deki

    04.11.2013 19:01
    Kazne naravno
    A motociklisti koji su "biciklisti" dok im odgovara i samo se odjednom uključe sa biciklističke staze na put, koji prelaze na zeleno za pešake i nastavljaju kolovozom!? Kazne.
    A motociklisti koji obilaze automobile sa desne strane? Kazne naravno.
    Motociklisti koji voze belom linijom i tako obilaze kolone vozila, tako da ja u svojoj traci moram da se sklanjam. Kazne.
    I manijaci sa Mišeluka kroz tunel do NIS-a i nazad, kada ćete te MANIJAKE pohapsiti i ukloniti sa puta.
    Kapa dole profesionalcima koje je divota sresti na putu.
  • @ Dejan

    04.11.2013 18:21
    "Ako neko nema novca da kupi osvetljenje za bicikl, onda ne treba ni da ga vozi."

    Takvi razmisljaju ovakvom logikom "q**tz moj cu da kupim svetla, za te pare mogu da popijem toliko i toliko piva".
  • Sedam

    04.11.2013 17:40
    kažnjeno 217 dvotočkaša
    Bolje da kažnjavaju vlasnike nego dvotočkaše
  • ns

    04.11.2013 17:17
    Smatram da svi koji krse zakon treba da budu kaznjeni ali koja je fora da ljudi voze skuter (od najslabijih pa do onih ogromnih sa jakim motorima) po biciklistickim stazama? Volim kada mi se neki deda sa skuterom od 300 kubika ugura na bic stazu pa je celu zauzme, pa ja moram na travu ili uz bankinu rascerupanu od korenja. Jednog sam oterao u tri lepe, reko tu imas motorcinu i jos se gubis na stazi, izadji na put pa delji to. Uopste nije projatno kada pored tebe brzinom od 30Kmh prodje motor na onako uzasnoj uzanoj stazi, pritom obicno u raspadnutom stanju.
  • Scotch Bonnet

    04.11.2013 17:08
    Poljoprivredna Masinerija?
    Mogli bi malo i paore da upozore na rasvetu na njihovim vozilima.

    Dan danas vidim neosvetljene speditere i poljoprivrednu masineriju po putevima.
  • Dejan

    04.11.2013 16:59
    @ Smrdija
    Ne preteruj!
    Svako ko je noću vozio automobil, naročito van naselja, zna da se neosvetljen biciklista VRLO TEŠKO može uočiti, a ako iz suprotnog smera nailazi automobil sa (naravno) uključenim farovima, onda NIKAKO. Ako neko nema novca da kupi osvetljenje za bicikl, onda ne treba ni da ga vozi.
    To što se "...drzava raspada,kao i drustvo,sto se otima po ulici,ubija,kolje,puca,pljacka,pali itd...", nije znak da svi treba da podivljaju, već suprotno, da se uvede red, možda baš počev od biciklista...
  • Jana

    04.11.2013 16:48
    A ko kaznjava
    sve one koji se krecu biciklistickim stazama a nisu biciklisti ili motocikli kojima je dozvoljeno kretanje .
  • Baki

    04.11.2013 16:22
    @Smrdija: Braco, ako vozis tormo sa dugim svetlima 100 i kusur na sat, ja ne vidim razlog da te ne kazne. Nema to veze sa demokratijom, vec sa PRAVOM. To sto svi osteceni vicu da je selektivno pokazuje da ga SVI krse. Oces uredjenu i bolju drzavu? POSTUJ NJEN ZAKON.
  • Smrdija

    04.11.2013 16:02
    Ma tako je,udri po dvotockasima....a sto se drzava raspada,kao i drustvo,sto se otima po ulici,ubija,kolje,puca,pljacka,pali itd...ma to je ok,Smrdija bre.....prizeljkujem totalni kolaps drustva,civilizacije pa da se makar i na tako surov i brutalan nacin okonca ova agonija zvana PLJACKASKA usrana DEMOKRATIJA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna